Het leasen van een fiets heeft een enorme groei doorgemaakt en wordt steeds vaker als secundaire arbeidsvoorwaarde aangeboden. Werknemers die de fiets naar hun werk pakken zijn namelijk minder vaak ziek dan collega's die met de auto gaan. Werknemers voelen zich fitter, energieker en meer ontspannen als zij de fiets pakken.
Hierom is samen met Bike Totaal ondernemers Bike Totaal Lease ontwikkeld. Bike Totaal Lease wil het zo makkelijk mogelijk maken voor zowel werkgever, werknemer als de Bike Totaal dealer om een fiets te leasen. Er is altijd wel een Bike Totaal winkel in de buurt en daar werken de lokale vakmannen en –vrouwen op een hoog, persoonlijk serviceniveau. "Dit gaat natuurlijk ook op voor Bike Totaal Lease”, vertelt Herman Bramer, CEO van Dynamo Retail Group. “We zijn met Bike Totaal ondernemers in gesprek gegaan om te horen waar de behoeftes en kansen liggen. Hierdoor konden wij een solide concept creëren, dat nu samen met onze Bike Totaal ondernemers wordt gelanceerd in de Nederlandse markt”.
Onder de streep is het leasen van een fiets voordeliger dan de aankoop van een nieuwe fiets. Het fiscale voordeel kan namelijk oplopen tot 40%. Bij Bike Totaal Lease hebben werknemers keuze uit alle A-merken, E-bikes, bakfietsen, speed pedelecs en stadsfietsen. "De Bike Totaal dealers bieden hiermee een breed assortiment voor iedereen. Zo is het nog aantrekkelijker om te gaan fietsen”, vertelt Herman.
De Bike Totaal ondernemer waarbij het contract wordt afgesloten is het eerste aanspreekpunt. Werknemers kunnen bij elke Bike Totaal winkel terecht voor onderhoud, reparaties en advies. In het LeaseFietspaspoort wordt bijgehouden welke werkzaamheden zijn verricht. Als de berijder na het aflopen van het contract afziet van overname van de fiets krijgt de Bike Totaal dealer de mogelijkheid om de fiets terug te kopen. De fiets blijft op deze manier in beeld en kan weer tweedehands verkocht worden. “Zo blijft het leasetraject circulair en dat is een groot voordeel van ons leaseplan”, aldus Herman. “De fiets kan door het goede onderhoud en de registratie daarvan een nieuw leven krijgen na de leaseperiode, wat ook weer bijdraagt aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.”
De Bike Totaal winkels hebben zelf zeggenschap over het onderhoud van de fiets. Er is dus vooraf geen toestemming nodig van Bike Totaal Lease om onderhoud of een reparatie uit te voeren. Herman: “Bij andere leasemaatschappijen is dat wel gebruikelijk waardoor voor de berijder en winkel vertraging en onduidelijkheid kan ontstaan. Zorgeloos fietsen maken we hiermee dus ook in ons leaseplan waar.”
Eind september is de website en het platform van Bike Totaal Lease gelanceerd. Vanaf heden kunnen werkgevers en werknemers bij alle Bike Totaal winkels terecht voor meer informatie over Bike Totaal Lease.